Ağrı Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Web Sitemize Hoşgeldiniz

Sevgili Öğrencilerimiz ve Değerli Velilerimiz;

13.01.2015 4676

Ağrı Nurettin Dolgun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak amacımız;

Öğrencilerin ekonomik, sosyal ve kültürel yeterliliğe sahip olmalarını sağlamak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu hizmetler sektöründe yönetim ve kontrol becerisi kazanmış, mensubu olmakla iftihar ettiğimiz Yüce Türk Milleti'ne ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde ve bunları davranış haline getirmiş bireyler yetiştirmektir.

• Okulumuzu tercih eden çalışkan ve yetenekli öğrencilerin, özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek.
  • Tüm potansiyellerini kullanma fırsat ve olanağı sağlamak. Ülkemizin kalkınmasında ve ekonomimizin güçlenmesinde rol oynayan teknik elemanlar haline getirmek.
  • ATATÜRK Milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler yetiştirmek.
  • Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin hür düşünceli, kendisine, ailesine, ülkesine faydalı insan yetiştirilmesi için gerekli fiziki şartları, okul toplumunu oluşturan tüm fertlerin katılımını sağlayarak oluşturmak.

EĞİTİM ÖĞRETİM İLKELERİMİZ

• Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri orta öğretim düzeyinde bir eğitim kurumudur.
  • Öğrenciler, okula girişten itibaren mesleğinin sevgi ve heyecanı ile beslenir. Bu amaçla, ders etkinlikleri yanında, seminerler, geziler düzenlenir.
  • Bütün çalışma ve ders etkinliklerinde, toplumsal hayatla düzenli bir bağlantı sağlanarak öğrencilerin hem üst öğrenime, hem hayata, hem de üretim ortamına daha iyi şekilde hazırlanmaları sağlanır.
  • Öğrenciye geniş ölçüde etkinlik, iş ve yaratma imkanı sağlanır. Mesleğinde ideal bilgiye ulaşabilmesi için, üst öğrenime ve hayata hazırlayıcı bilgi, beceri, alışkanlık kazandırıcı uygulamalara önem verilir.
  • Öğretim programlarında genel kültür derslerinin yanı sıra çeşitli meslek alanlarıyla ilgili teknik teorik derslere yer verilir.
  • Genel kültür ve teknik–teorik meslek dersleri okulda IX. Ve X. Sınıf uygulama okul atölye ve laboratuarlarında, XI. sınıf uygulama dersleri ise okul ve işletmelerde meslek eğitimi kapsamında yapılır.
  • Öğrencilerin şahsiyetlerine ve ahlaki karakterlerinin gelişmesinde 'Ahlak öğretilmez yaşanır.' İlkesinden hareketle iyi ortam, iyi örnek ve iyi uygulama kurallarından hareket edilir.
  • Öğrencilere, zamanlarını en iyi şekilde değerlendirme alışkanlığı kazandırılır. Bu amaçla okulda çeşitli konularda etkinlik ortamı ve imkanı hazırlanır.
  • Öğrencilerin planlı, verimli çalışma yolları ve teknikleri kazanmaları sağlanır.
  • Öğrencilerin duygu, düşünce ve fikirlerini geliştirmek bakımından konuşma, yazma, resim-iş ve müzik gibi çeşitli ifade türlerine önem verilir.
  • Öğrencilerin kitap sevgisi, okuma alışkanlığı ve süratli okuma yöntemini kazanmalarına önem verilir.
  • Öğrenciler gerçek üretim ortamlarında mesleki eğitim görür.
  • Öğrencilere, mesleki eğitim uygulamaları sırasında işletme tarafından asgari ücretin en az %30'u oranında ücret ödenir.
  • Mezuniyetten itibaren aynı meslek alanında bir yıl çalışarak ustalık sınavına girebilir.
  • Mezunlar ile sürekli ilgilenerek, onların özellikle mesleklerinin devamı olan fakültelere girmeleri teşvik edilir.